Nu ook Kadasterhelpdesk in het Drents Archief

Laatste update: 27 augustus 2019 00:00

Vanaf september biedt het Drents Archief in Assen een nieuwe, gratis dienst aan. Elke eerste woensdag van de maand kunnen onderzoekers vrijblijvend binnenlopen voor de Kadasterhelpdesk. 

Herman de Koning, dé autoriteit op het gebied van Drentse Kadasterarchieven, is op de woensdagmiddagen vanaf 13.00 uur aanwezig om het ingewikkelde Kadasteronderzoek te begeleiden.

Kadaster Archiefviewer
De Kadasterarchieven zijn in het Drents Archief terug te vinden in een handige tool. In de zogenaamde Kadaster Archiefviewer kunnen geïnteresseerden zoeken naar de plek waar Drenten hebben gewoond. De opeenvolgende eigenaars van een perceel zijn op die manier te achterhalen en de viewer biedt daarnaast toegang tot gedigitaliseerde kaarten van de percelen. De Kadasterarchieven vormen daarmee een waardevolle aanvulling op diverse soorten onderzoek.

Het Drents Archief is een aantal jaar geleden onder leiding van Herman de Koning al gestart met het geven van workshops over de Kadastertool. De Koning werkte tot aan zijn pensionering bij het Kadaster, de overheidsdienst die gegevens bijhoudt over grond, gebouwen en andere geografische informatie. Hij hield zich onder andere bezig met de digitalisering van het historisch kaartmateriaal en mag zich dus met recht expert noemen op dit gebied.

Helpdesk en workshops
Op woensdag 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december staat er vanaf 13.00 uur een Kadasterhelpdesk gepland. Onderzoekers die hulp nodig hebben bij het doen van onderzoek kunnen zich zonder afspraak melden bij het Drents Archief. In oktober en november worden er ook nog twee workshops gegeven over de Kadaster Archiefviewer. Deelname aan deze workshops, die bestaat uit twee lessen, kost € 5,-. Opgave voor de workshops is verplicht, kijk voor meer informatie op www.drentsarchief.nl.

Stamboomonderzoek
Eerder dit jaar opende het Drents Archief ook al een stamboomhelpdesk. Archiefmedewerkers geven hierbij tips en tricks over het doen van genealogisch onderzoek. De stamboomhelpdesk vindt elke dinsdag plaats van 15.00-16.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

Drents Archief

Brink
4
9401 HS Assen

Tel.: 0592313523
http://www.drentsarchief.nl/

Nieuws in Assen

Meer nieuws