Monster Energy FIM Motorcross of Nations

Laatste update: 27 augustus 2019 00:00

De Motocross of Nations, waarin meer dan 40 deelnemende landen met een afvaardiging van hun beste motorcrossrijders strijden om de overwinning, wordt in 2019 voor het eerst in 15 jaar weer in Nederland verreden. 

De belangrijkste motorcrosswedstrijd ter wereld vindt plaats op 28 en 29 september aanstaande op het TT Circuit in Drenthe.
Daarbij kunnen MXoN-bezoekers op de zaterdagavond terecht in de TT-Hall voor een feestelijke uitreiking van de ‘Youthstream awards’. Meer dan de helft van de kaarten in de MXoN-voorverkoop zijn door fans in het buitenland gekocht. 

In de ‘Nations Lounges’ organiseren deelnemende landen VIP-hospitality voor de eigen fans en relaties waarbij ook diverse ambassades acte de présence geven. Meer dan de helft van de kaarten in de MXoN- voorverkoop werden in het buitenland aangeschaft, uit ruim 43 verschillende landen, waarbij de Duitse fans tot nu toe de meeste kaarten reserveerden. Een unieke toevoeging voor deelnemers, fans en media is de uitreiking van de ‘Youthstream Awards’ op zaterdagavond in de TT-Hall. Dit evenement, waarbij de beste motorcrossers uit het wereld-kampioenschap worden gehuldigd, wordt voorafgegaan aan een gala,
waarna de ‘Award Ceremony’ toegankelijk is voor alle MXoN-bezoekers. 

Topsportkalender NOC / NSF
Voor de organisatie van de Motocross of Nations sloot de Youthstream Group een overeenkomst met Stichting MXGP Assen, opgericht door de Motorclub Assen en Omstreken en LDP International b.v. Het evenement staat op de topsportkalender van NOC / NSF en ontvangt met die status subsidie van het Ministerie van VWS. Als onderdeel daarvan zette de Stichting MXGP Assen in samenwerking met de KNMV en SportDrenthe het maatschappelijke programma ‘Live like a PRO’ op. Ook Provincie Drenthe en Gemeente Assen verlenen steun aan het evenement dat het Circuit van Drenthe samen met de TT-races en DTM-races in 2019 internationaal nog beter op de kaart zet.

Zeldzame krachtmeting
De Motocross of Nations, of MXoN, vormt een voor motorcrossfans zeldzame krachtmeting tussen de vers gekroonde kampioenen uit het wereldkampioenschap en de supersterren uit een ander groot
motorcrossland, de Verenigde Staten. Sinds 2013 doen er gemiddeld 40 verschillende landen mee met een afvaardiging van elk drie rijders. In 2016 eindigde Nederland ten koste van België (vierde) voor het eerst in 15 jaar op het MXoN podium en herhaalde die podiumklassering een jaar later tijdens de MXoN in Engeland en vorig jaar in de Verenigde Staten. De meest succesvolle landen in de geschiedenis van de MXoN zijn Groot-Brittannië, België en de Verenigde Staten.

85 jaar sinds de eerste motorcrosswedstrijd in Nederland
Drenthe heeft een rijk motorcrossverleden. De Motorclub Assen en omstreken is de oudste motorclub van Nederland en in 2019 is het precies 85 jaar geleden (1934) dat diezelfde motorclub de allereerste officiële internationale motorcrosswedstrijd van Nederland organiseerde in het Drentse Norg.
 

Nieuws in Assen

Meer nieuws