KONINGSNACHT ASSEN: Free to be me!

Laatste update: 24 februari 2020 00:00

Deze Koningsnacht staat in het teken van vrijheid:Free to be me! DJ’s en live artiesten, drag queens en dans acts, samen vieren we diversiteit in Assen!

Een jongen op hakken loopt zelfverzekerd over de catwalk, tien meter het feestende publiek in. Er wordt gejuicht, ook voor de meid die na hem in een rolstoel de catwalk over gaat. En voor het lesbische koppel dat samen met discomuziek het publiek opzweept. Naast het podium staat een LED-scherm met foto’s van “doodgewone” Assenaren, van bijzonder kleurrijke figuren en van ondernemers die laten zien dat de zogenaamde ‘misfits’ die over de catwalk lopen, in Assen welkom zijn. 

Want het is feest, het is kleurrijk, het is inspireren. 
Maar vergeet niet dat de mensen op de catwalk de kinderen zijn die gepest worden op school, de volwassenen die zich onveilig voelen op straat omdat ze transgender zijn, de mensen die het idee hebben dat ze zich moeten verbergen. 

In Assen willen we dat niet meer 
In Assen willen we dat niet meer. Daarom staat deze deze Koningsnacht in het teken van vrijheid: Free to be me! DJ’s en live artiesten, drag queens en dans acts, samen vieren we diversiteit in Assen! Ballonnen, vlaggen en slingers kleuren het Koopsmansplein. Een feestend publiek, jong en oud, geniet van de vrijheid en de saamhorigheid. 

Waarom is dit belangrijk? 
Dit initiatief komt van Tessa de Wilde (33), lokale ondernemer in evenementen, onder andere bekend van ClubNU. "Ik ben nooit een meisje-meisje geweest, die in jurkjes met barbiepoppen speelde en verliefd was op de populairste jongen van de klas. Als kind en jongvolwassene voelde ik me vaak een misfit: anders dan de norm, niet passend in de maatschappij. Ik kreeg als kind regelmatig te horen dat ik 'zo op een jongetje leek'. Dat voelde gek, want ik was geen jongetje. Ik miste een rolmodel in mijn leven of in de media, een vrouw die was 'zoals ik'. Toen ik uit de kast kwam viel er steeds meer op zijn plek. Nu ben ík de vrouw 'zoals ik'. Ik heb geleerd dat hoe meer ik mezelf ben, hoe fijner ik me voel. En dat straalt uit naar alles wat ik doe! 
Ik hoop dat ik met deze Koningsnacht een verschil kan maken voor alle kinderen en mensen die zich een misfit voelen, om wat voor reden dan ook. Erkenning (je bent niet alleen en je hoort erbij), respect en liefde!” 

Doe ook mee! 
Heel Assen en omstreken mag komen feesten, het evenement is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden. Bij de bar kan je drankjes kopen en er is eten te koop. 
Wil jij ook eens in de spotlight staan als zogenaamde Misfit? Of wil jij de Misfits laten zien dat jij of jouw bedrijf achter vrijheid staat en dat je vindt dat iedereen zichzelf mag zijn? 
Jouw foto of logo kan op het LED-scherm komen, met de hashtag Free to be me. Ook mag je zo extravagant (gekleed) als je wil over de catwalk lopen. Geef je op of vraag meer informatie door te mailen naar info@tessadewilde.nl. 

Informatie
De Koningsnacht Assen is op 26 april en duurt van 20:00 tot 01:00 uur. Het Koopmansplein zal worden afgezet voor dit evenement en is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. 
Meer informatie vind je op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/koningsnachtassen/
of op instagram koningsnachtassen. 

 

Nieuws in Assen

Meer nieuws