40e editie van de Noordshow

Laatste update: 30 november 2018 00:00

Van 3 t/m 5 januari a.s strijkt een enorm groot aantal kleindieren neer in Expo Assen (voorheen TT-Hall). 

Dierenparade / Noordshow 4.0

De Noordshow heeft al bijna 40 jaar een vaste plaats op de kleindieren-agenda. Al jaren zijn is deze show de grootste show van Nederland. 

De Noordshow is een ontmoetingsplek voor jong en oud uit heel Europa. De Noordshow is zo bijzonder dat men in West Europa van deze show afweet en er ook graag op bezoek komt. Als je niet bent geweest dan heb je wat gemist.

Dit jaar gaat het plaats vinden in een sfeervolle entourage, waar je naast dieren ook veel informatie kunt opdoen en zaken kunt aanschaffen. Kern van dit alles zijn de honderden enthousiaste vrijwilligers die de Noordshow als een soort familie beschouwen en er een jaarlijks hoogtepunt van maken.

De Noordshow viert in januari 2019 haar 40 jarig jubileum en 15e jeugdshow. Een geweldige mijlpaal waarbij niet alleen stil gestaan gaat worden, maar waarbij ook de weg ingeslagen wordt voor een Noordshow 4.0. Met deze show introduceert de organisatie ook een nieuwe opzet van het evenement.

De Kleindier Liefhebbers Nederland, KLN, brengt dit jaar haar beide(!) bondshows (veren en haren ) onder bij de Noordshow. Een erkenning van en vertrouwen in de kwaliteit en sterkte van de organisatie van de vereniging en haar leden. Wie in Assen gaat strijken met het gouden tientje, is dan ook voor dat jaar Nederlandse kampioen!

Vanaf het begin is de 3-daagse show gehouden in de Prins Bernardhoeve te Zuidlaren. De doelstelling van de vereniging bleek een succes, want mede door de inzet van honderden vrijwilligers is de show uitgegroeid tot de grootste kleindieren tentoonstelling van Nederland. De Noordshow is een begrip in de Benelux en ver daarbuiten. Sedert 2015 is de Noordshow ondergebracht in de EXPO Assen (voorheen TT Hall te Assen), mooi centraal aan de A28.

De keuze is gemaakt om het evenement ook toekomst bestendig te maken. Noodzakelijk om te reageren op de gevolgen van de vergrijzing van de bevolking en daarmee een afname van het aantal fokkers en dus ook de hobby in de meest brede zin. Ombuiging is ook nodig om de publieke belangstelling te laten groeien en zodoende te komen tot een solide basis voor een gezonde exploitatie.

Wat blijft bij de Noordshow 4.0 is het 3-daagse evenement. Wat ook blijft is de expositie van kleindieren en het internationale karakter. Ook zal de Noordshow in z’n nieuwe editie de belangrijkste en grootste kleindieren tentoonstelling blijven van de Benelux. Wat verandert is het karakter, inhoud en uitstraling van het evenement. De Noordshow 4.0 zal voortaan een gezinsevenement worden waarvan zoveel kracht, binding en beleving moet uitgaan, dat het één van de grootste gezinsevenementen van Noord Nederland moet worden.

De contouren van de Noordshow 4.0 zijn inmiddels gelegd. Het enthousiasme bij de organisatie voor de nieuwe koers is groot. Bij de vrijwilligers bestaat een breed draagvlak. De medewerking en hulp van de zijde van de eigenaar van de EXPO Assen is geweldig. Contacten met de scholen zijn gelegd om die meer te betrekken bij de opzet en soort van activiteiten. Kortom, een fantastisch fundament voor de bouw van een nieuwe Noordshow met meer uitstraling voor een breder publiek..

"De sfeer, de gastvrijheid, de gemoedelijkheid en de toewijding van al onze vrijwilligers veranderen niet. Wij hopen jullie allen te mogen begroeten op onze nieuwe Noordshow in de EXPO Assen wij roepen u allen ook op om in uw eigen omgeving mensen te inspireren om de jubileumeditie 3 t/m 5 januari 2019 te bezoeken. Wij verwelkomen en verrassen u graag. Tot dan!" Team Noordshow 4.0

Bron: www.noordshow.nl

 

 

Expo Assen

De Haar
11
9405 TE Assen

Tel.: 0592-482600

Nieuws in Assen

Meer nieuws