Meet & Greet Jos Govaarts - De man met de rieten reiskoffer

24

Okt

Meet & Greet Jos Govaarts - De man met d...

Laatste update: 7 oktober 2020 14:55
In het kader van de Maand van de Geschiedenis is Jos Govaarts zaterdag 24 oktober bij Van der Velde Boeken Assen te gastTussen van 14.00 en 16.00 uur promoot en signeert hij zijn recent verschenen oorlogs- en verzetsroman De man met de rieten reiskoffer.

Over De man met de rieten reiskoffer - Dilemma in oorlogstijd

Een verhaal naar aanleiding van een waargebeurde geschiedenis, dat zich afspeelt in een klein Drents dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Feiten: er is in 1959 een lijk gevonden bij de afbraak van de oude pastorie. Er is sprake van het stoffelijk overschot van een onderduiker, een Joodse onderduiker nog wel die in 1943 is overleden. Iemand heeft de schuld op zich genomen. Is dat de waarheid of heeft deze persoon anderen willen beschermen? Wat kan er zich afgespeeld hebben? Hoe is hij overleden? Daarover schreef Jos Govaarts een verhaal. In deze novelle, beperkt in tijd, persoon, locatie en omvang beschrijft hij het dilemma waarin je kunt komen te verkeren. Een onmogelijke keuze totdat het lot vanzelf toeslaat.

Over Jos Govaarts

Jos Govaarts is geboren in Noord-Brabant. Na omzwervingen door Nederland vanwege zijn werk als bedrijfsarts heeft hij zich 17 jaar geleden gevestigd in Drenthe. Hij is meer dan 30 jaar  werkzaam geweest als bedrijfsarts: aanvankelijk begonnen bij de Nederlandse Spoorwegen en later bij overheidsinstellingen en ov-bedrijven, in de gezondheidszorg, in industrie en bouw en bij dienstverlenende bedrijven zoals banken en adviesbureau's.

Daarnaast is hij als redacteur betrokken geweest bij Psychosociaal Digitaal, een digitaal magazine voor psycholosociale begeleiding. Nu is Govaarts vooral auteur. Krassels is zijn debuutroman en verder heeft hij enkele korte verhalen geschreven. De Man met de Rieten Reiskoffer is zijn tweede roman. Momenteel schrijft hij aan zijn een derde roman bezig.

Gedempte Singel 11, Assen

Begindatum 24 oktober 2020
Einddatum 24 oktober 2020

Van 14:00 uur tot 16:00 uur