Lezing over John William Waterhouse

30

Mei

Lezing over John William Waterhouse

Laatste update: 5 september 2019 08:17

Op donderdagmiddag 19 september organiseert het Nederlands Klassiek Verbond, afdeling Assen, haar openingslezing in het Drents Archief.

In deze kunsthistorische lezing over betoverend bevallig schoon uit de oudheid staat de 19e -eeuwse Engelse schilder John William Waterhouse centraal. De, van zichzelf zwijgzame, schilder wist op unieke wijze verhalen over te brengen in zijn werk. Steven Kolsteren, kunsthistoricus en hoofd educatie van het Groninger Museum, spreekt voor hem. De lezing is van 15.30 uur tot 17.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 15.15 uur. Aanmelden noodzakelijk en kan via assen@nkv.nl (o.v.v. naam en aantal personen). De entree is € 3,50, NKV leden en scholieren mogen gratis naar binnen.


Betoverd door vrouwen

John William Waterhouse is een Engelse schilder, maar werd geboren in Rome. Waterhouse had twee grote liefdes: de klassieke oudheid én de Engelse poëzie. In zijn werk is een hoofdrol weggelegd voor betoverende vrouwen. Het werk van Waterhouse zijn vaak loftuitingen vanuit zijn hartstocht voor vrouwen, water, natuur, en liefde. Waterhouse kiest, als een regisseur, in zijn schilderijen precies die momenten waarop een belangrijke wending in het verhaal komt. Zelf was hij, naar verluidt, zwijgzaam. Zijn werken vertellen zijn verhalen.

Aanmelden
Wilt u de lezing van Steven Kolsteren bijwonen?  Meld u dan aan via assen@nkv.nl. De inloop met koffie/thee is vanaf 15.15 uur in het Drents Archief, Brink 4 (entree Museumlaantje) in Assen. De lezing begint om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Foto: Hylas and the Nymphs van J.W. Waterhouse 1896

 

Drents Archief

Brink 4, Assen

Begindatum 19 september 2019
Einddatum 19 september 2019

Van 15:30 uur tot 17:00 uur