Leif de Leeuw Band in De Amer

17

Feb

Leif de Leeuw Band in De Amer

Laatste update: 5 september 2019 08:10

Leif de Leeuw Band speelt op zaterdag 14 september in De Amer met repertoire van The Allman Brothers.

The Allman Brothers Band maakte furore in de jaren zeventig met een mengvorm van rock, blus soul en country, samengevat onder de noemen ‘Southern Rock’. 

Het dubbelalbum Allmann Brothers at Fillmore East (1971) wordt beschouwd als een van de beste live-optredens aller tijden. De dood van de meesterlijke gitarist Duane Allman later dat jaar was een zware klap voor de Amerikaanse band die in 2014 definitief uit elkaar viel. Toch kan de muziek van The Allman Brothers op zaterdag 14 september in Amen (20.00 uur) worden herbeleefd. Dan staat de Leif de Leeuw Band op het podium van De Amer met het repertoire van de befaamde band uit het zuiden van de VS.

Speciaal voor deze tournee voegde Leif de Leeuw drie extra muzikanten aan zijn van oorspong vierkoppige formatie toe. De vaste krachten Leif de Leeuw (gitaar), Sem Jansen (zang en gitaar), Boris Oud (bas) en Tom Koning (drums) werden aangevuld met Rick Linzel (toetsen en zang) en Joram Bemelmans als extra drummer. “Met zoveel instrumenten op het podium kunnen we de muziek anders inkleuren, met percussie en toetsen ontstaat een heel ander geluid en krijg je meer dynamiek,” verklaart Leif de Leeuw de uitbreiding van de bezetting.

De bandleider is pas 24 jaar maar op gitaar al een erkende grootheid. Hij won meerdere awards en voltooide zijn studie popgitaar cum laude aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Nog een bijzonderheid: vijf dagen na het concert in De Amer gaat de Leif de Leeuw Band op tournee door China.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

zaterdag 14 september 2019

Leif de Leeuw Band (Blues/Southern Rock)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur.

Entree: € 19,00

 

De Amer

Amen 20

Begindatum 14 september 2019
Einddatum 14 september 2019

Van 20:00 uur tot 22:00 uur