Assen zet zich in als gemeente van de vrijheid!

Laatste update: 11 april 2014 08:09
Van 17 april t/m 5 mei staat er een mobiele studio van de “Vier Vrijheid Tour Drenthe” in de Bibliotheek Assen in De Nieuwe Kolk.

Van 17 april t/m 5 mei staat er een mobiele studio van de “Vier Vrijheid Tour Drenthe” in de Bibliotheek Assen in De Nieuwe Kolk.

Zoals velen waarschijnlijk niet ontgaan zal zijn, vind de Nationale Viering van de Bevrijding dit jaar plaats in Drenthe. Rondom het thema ‘vrijheid geef je door’ is de “Vier Vrijheid Tour Drenthe” opgezet, een initiatief van Bibliotheek Assen in samenwerking met de provincie Drenthe en  alle twaalf Drentse gemeenten.

Het doel van deze tour is om zoveel mogelijk mooie en unieke uitspraken over vrijheid te verzamelen. De “Vier Vrijheid Tour Drenthe” gaat in een periode van ruim twee maanden alle twaalf gemeenten van Drenthe door met een mobiele tv-studio.

Inwoners van Assen kunnen in deze studio vertellen wat vrijheid voor u betekent en welke ervaringen u heeft rondom dit thema. Hiermee wordt de waarde van vrijheid blijvend onderstreept. Deze beelden komen tevens beschikbaar voor uitzendingen van RTV Drenthe en worden aan het Nationaal Comité aangeboden ter ondersteuning van de vijf mei lezing in De Nieuwe Kolk te Assen.

De lezing wordt gegeven door de  oud-president van Ierland Mary Robinson. Ook minister-president Mark Rutte is deze dag te gast!

Kom daarom tussen 17 april t/m 5 mei (m.u.v. 22 t/m 25 april) naar de Bibliotheek Assen om uw boodschap in te spreken. Op deze manier verzameld Assen unieke boodschappen en ervaringen over vrijheid. Help mee en laat uw unieke boodschap achter in de studio van de “Vier  Vrijheid Tour Drenthe”!

 

Bron: Gemeente Assen

Nieuws in Assen

Meer nieuws