Literaire avond met Roxane van Iperen : ’t Hooge Nest

16

Jul

Literaire avond met Roxane van Iperen : ...

Laatste update: 1 april 2019 17:50

Op donderdagavond 18 april van 19.30 tot 22.00. uur is Roxane van Iperen te gast bij Van der Velde Boeken Assen voor een

Op donderdagavond 18 april van 19.30 tot 22.00. uur is Roxane van Iperen te gast bij Van der Velde Boeken Assen voor een literaire avond. Zij zal door literaire duizendpoot Ivan Borghstijn geïnterviewd worden over haar nieuwe werk 't Hooge Nest. Aansluitend is er alle gelegenheid om met de auteur in gesprek te gaan en uw boek te laten signeren.

't Hooge Nest is het huis waar de schrijfster sinds zes jaar woont. Tijdens de verbouwing vond ze een veelvoud aan luiken en geheime plekken, met kaarsstompjes, bladmuziek en verzetskrantjes. Zes jaar later staat het verhaal van 't Hooge Nest nu op papier: het verhaal van wat een van de grootste onderduikadressen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog bleek.

’t Hooge Nest. Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in ’t Gooi en het onvermijdelijke verraad

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in ’t Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van ’t Gooi. Spoedig zal het huis uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.
Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.
't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden en brengt deze ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Roxane van Iperen

Jurist en publicist Roxane van Iperen schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. Van Iperen woont met haar gezin in ’t Hooge Nest.

 

Gedempte Singel 11, Assen

Begindatum 18 april 2019
Einddatum 18 april 2019

Van 19:30 uur tot 22:00 uur