AgriClassic

16

Jul

AgriClassic

Laatste update: 26 februari 2019 09:19

Tijdens de Paasdagen 2019 wordt in Expo Assen voor de 4e keer Agriclassic, gehouden.

Kom in het Paasweekeend van 2019 naar de AgriClassic in de Expo Assen. Tijdens de 4e editie van de grootste indoor oldtimershow van Nederland, worden van 20 t/m 22 april de mooiste agrarische oldtimers tentoongesteld. U ziet er ruim 400 trekkers, stationaire motoren en landbouwwerktuigen met een bouwjaar van begin 1900 tot ong. 1970. Alle merken zijn vertegenwoordigd. Van Allgaier, Brons en Lely tot Zetor.

Unieke presentatie
De merkenpresentatie zorgt voor een overzichtelijk geheel waarbij rijen aaneengesloten trekkers en motoren van hetzelfde type voorkomen wordt. Het geeft u als bezoeker het idee op een landbouwbeurs in de jaren ’50-’60 te lopen. Uniek!

Draaiende motoren
Een behoorlijk aantal van de stationaire motoren kunt u tijdens de AgriClassic ook echt in werking zien. Een ingenieus ventilatiesysteem zorgt er namelijk voor dat de uitlaatgassen worden afgevoerd. Het geluid van de oude één- en tweecilinders in de hal zorgen voor een gezellige sfeer en laten de bezoeker zien waarvoor en hoe deze machines vroeger werden ingezet. Ook worden er demonstraties gegeven met het starten van oude trekkers.

Miniaturen en onderdelen markt
Naast al het echte, grote materiaal zijn er ook diverse miniaturen en diorama’s te bewonderen en bij de aanwezige handelaren ook te koop. Uiteraard zijn er verschillende standhouders aanwezig met onderdelen, documentatie en gereedschappen.

Voor kinderen
Ook kinderen zijn van harte welkom op de AgriClassic. De jonge bezoekers kunnen meedoen aan een prijsvraag en er wordt een kleurwedstrijd georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. De kleurplaat is binnenkort te downloaden. Wie het knutselwerk inlevert op de AgriClassic maakt kans op leuke prijzen.

De AgriClassic wordt eens in de twee jaar georganiseerd door de Oude Trekker en Motoren Vereniging (OTMV) en Libéma.

Foto: Expoassen.nl

 

Expo Assen

De Haar 11

Begindatum 20 april 2019
Einddatum 22 april 2019

Van 10:00 uur tot 17:00 uur