Terug naar het Assen van Toen

Laatste update: 28 maart 2019 00:00

In april gaat het Drents Archief terug naar het Assen van de twintigste eeuw. 

Met oude filmbeelden van het Jeugdverkeerspark, een koninklijk bezoek, de binnenstad bomvol auto’s en natuurlijk de legendarische TT-nachten worden bezoekers meegenomen op een trip down memory lane. Terug naar de tijd dat in ons provinciestadje de halve binnenstad werd afgebroken omdat het mee moest in de vaart der volkeren. Leden van de Asser Historische Vereniging vertellen de bekende én minder bekende verhalen bij deze nostalgische beelden; wie heeft er niet leren drinken aan de bar bij Jampie Dekker, Parkzicht of Boele Geerts? De film met verhalen van Assen is een activiteit in het kader van Gekleurd Grijs en wordt getoond op donderdag 4 en dinsdag 16 april van 10.00 – 11.15 uur en op vrijdag 12 april van 14.00 – 15.15 uur in de Studio van het Drents Archief, Brink 4 (entree Museumlaantje) in Assen. Deelname kost vijf euro, opgeven kan via info@drentsarchief.nl of 0592 – 313 523.

Heerlijk nostalgisch genieten!
Nog één keer herinneringen ophalen aan de stad van toen. Bellevue, Ten Holder (voor al uw huishoudelijke artikelen), Café Royal en de schoenenzaak van Gans: het zal bij menig Assenaar nog wel een belletje doen rinkelen. Maar kent u de Drentse Landelijke Ruiterdagen nog? Het tweedaagse evenement op het sportpark zorgde halverwege vorige eeuw een waar spektakel in de stad.

In de jaren ’60 vestigen zich ook steeds meer bedrijven zich in Assen, de economie in de Drentse hoofdstad groeit. In sneltreinvaart worden nieuwbouwwijken uit de grond gestampt om onderdak te bieden aan arbeiders en hun gezinnen. Rijtjeswoningen, bungalows en flats aan de Nobellaan en de aangrenzende wijken Noorderpark en Lariks schieten in die jaren als paddenstoelen uit de grond.

Tijdens en na het bekijken van de film vertellen de leden van de Asser Historische Vereniging alle opvallende, onbekende en smeuïge details die u nog niet wist over onze hoofdstad.

 

Drents Archief

Brink
4
9401 HS Assen

Tel.: 0592313523
http://www.drentsarchief.nl/

Nieuws in Assen

Meer nieuws