Gemeenteraad van Assen draagt Marco Out voor als nieuwe burgemeester

Laatste update: 8 oktober 2014 10:22
De gemeenteraad van Assen heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt, wordt Marco Out (VVD) per 1 januari a.s. benoemd als eer

De gemeenteraad van Assen heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt, wordt Marco Out (VVD) per 1 januari a.s. benoemd als eerste burger van Assen.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft de heer Out als een ambitieuze bestuurder met visie. Hij is aimabel, zeer benaderbaar en weet hoe hij mensen mee moet krijgen. Hij is een verbinder en gericht op samenwerking. Hij is zichtbaar als burgervader. De gemeenteraad denkt dat met de benoeming van Marco Out als burgemeester van Assen een positieve bestuurlijke impuls wordt gegeven aan de ontwikkeling van Assen. De heer M.L.J. Out is 44 jaar en woont in Borger. Hij begon zijn politieke loopbaan als raadslid voor de VVD in de gemeente Leek en werd daarna statenlid in de provincie Groningen. Sinds 2007 is hij burgemeester van Borger-Odoorn.

Nieuws in Assen

Meer nieuws