Eindelijk weer racen op het TT circuit!

Laatste update: 10 juli 2020 00:00

Na ruim een half jaar ‘stilte’ gaan zaterdag 11 en zondag 12 juli de startlichten van het TT Circuit Assen voor het eerst weer op groen.

Op de TT Junior Track beleven de ‘TT-coureurs van de toekomst’ in het NK Junior Moto Racing dan eindelijk de aftrap van het seizoen 2020. Van 6-jarigen op zogeheten ‘mini bikes’ tot coureurs vanaf 13 jaar op snelle 125cc-motorfietsen; zij mogen weer racen! De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de KNMV en worden georganiseerd door Motorclub Assen en Omstreken in samenwerking met LDP International b.v.  

Assenaar Jahmairo Williams kanshebber in Junior A klasse
Vrijwel alle grote motorracekampioenen begonnen hun carrière op jonge leeftijd met een minibike. In de Junior A klasse rijden de jongste coureurs tussen 6 en 10 jaar op een minibike met 40cc cilinderinhoud. De Belg Miro Masson en de Assenaar Jahmairo Williams, respectievelijk derde en vierde in de eindstand van 2019, lijken dit jaar de grootste kanshebbers voor de titel. Zij kunnen geduchte concurrentie verwachten van de vele nieuwkomers dit seizoen.

Regerend kampioen Dean Gouw uit Rotterdam en vice-kampioen Shayden Rogers uit Druten stroomden door naar de Junior B/C klasse. Daarin wordt op het scherpst van de snede gereden met minibikes met meer vermogen dankzij een grotere carburateur. Dat jong talent snel leert blijkt wel uit het feit dat Gouw ook deel zal nemen aan diverse wedstrijden in andere klassen en in het buitenland. In de Open Minibike categorie wordt er op 50cc-machines gereden door coureurs vanaf 13 jaar. Damiën Lucius uit Oss zag afgelopen seizoen de Belg Loris Dekkers de titel net voor zijn neus wegkapen en is dit jaar gebrand op revanche.


Cup-klassen en grote wielen voor coureurs vanaf 10 jaar
In de Molenaar NSF100 Cup rijden jonge talenten van 10 tot en met 14 jaar op gelijkwaardige Honda NSF100 motoren. Vice-kampioen Thije Ligtermoed uit Montvoort heeft tijdens de voorbereidende test al laten zien er helemaal klaar voor te zijn om Loris Veneman als kampioen op te volgen.

Voor coureurs vanaf 14 jaar is er de Yamaha KicXstart R125 Cup, een standaardklasse waarin rijders ervaring op kunnen doen met een motorfiets met grote wielen. Na meermaals net naast de titel te hebben gegrepen wil Kevin de Haan uit Hoorn dit jaar toeslaan, maar zal snelle nieuwkomers zoals Rio Olofsen uit Harderwijk van zich af moeten houden.

De snelste klasse is de Open 125cc. Coureurs vanaf 13 jaar gaan daarin de strijd met elkaar aan op 125cc motoren van verschillende merken waaraan diverse aanpassingen mogen worden gedaan. Regerend Molenaar NSF100 Cup kampioen Loris Veneman uit Dalfsen en vice-kampioen van de Yamaha KicXstart R125 Cup Nick Roelfsema uit Musselkanaal zullen elkaar daarin treffen.

Afwisseling wordt geboden door de Puchshop Cup waar met spectaculair snelle 50cc en 70cc raceversies van de bekende Puch Maxi bromfiets wordt geracet. Steeds meer jeugdige coureurs kiezen voor deze klasse waarin nog veel zélf aan de machines gesleuteld wordt. Regerend kampioenen Wilco Quist uit Den Haag (50cc) en Rik van de Steeg uit Ermelo (70cc) vatten de strijd tegen de vice-kampioenen Dominique Beens uit Angeren en Ramon de Ruiter uit Lunteren weer op.

Tijdschema
Op zaterdag 11 juli vinden er trainingen en kwalificaties plaats tussen 10:00 en 17:00 uur. De Puchshop Cup rijdt die dag ook twee races. Op zondag 12 juli begint de dag om 11:00 met een laatste kwalificatie waarna in de middag dubbele races worden verreden. Op de socialmediakanalen van het NK Junior Moto Racing worden gedurende het weekend foto’s  en video’s gepubliceerd. Via MyLaps.com is het zelfs mogelijk de races aan de hand van de rondetijden LIVE te volgen. Samenvattingen van de races worden op het NK Junior Moto Racing Youtubekanaal gepubliceerd.

Races zonder publiek
Vanwege COVID-19 maatregelen wordt publiek bij het NK Junior Moto Racing niet toegelaten.

Kalender 2020 NK Junior Moto Racing

Race 1 11-12 juli Assen

Race 2 18 juli Veldhoven

Race 3 22-23 augustus Assen

Race 4 29 augustus Veldhoven

Race 5 12 september Staphorst

Race 6 26-27 september Assen

 

TT Circuit

De Haar
9
9405 TE Assen

Tel.: 0900 3882488
www.ttcircuit.com

Nieuws in Assen

Meer nieuws